Wij streven naar een betere verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven

Wij streven naar een betere verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven

De kloof tussen het onderwijs en het bedrijfsleven is en blijft het gesprek van de dag; niet alleen bij mbo-scholen en praktijkbedrijven, maar ook bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Om studenten goed voor te bereiden op de praktijk, is het belangrijk om scholen en praktijkbedrijven te motiveren om samen te werken. Daarom maken het Ministerie en de Onderwijsinspectie het mogelijk om begeleide onderwijstijd flexibel in te richten met afstandsonderwijs:

“De uitgangspunten voor begeleide onderwijstijd hoeven niet te betekenen dat de student ook altijd fysiek in de les aanwezig is. (...) Er moet sprake zijn van interactie met de student, de docent moet op het betreffende moment op het leerproces kunnen sturen door middel van interventies en er moet sprake zijn van directe, actieve begeleiding.” (Ruimte in Regels in het mbo, 5 oktober 2018).

Onze apps en ons online platform maken afstandsonderwijs volgens deze regelgeving mogelijk. De apps bevorderen interactie tussen de student, docent en praktijkopleider. Het doel? Om deze ‘gouden driehoek’ dichter bij elkaar te brengen.

MBO: Problem Solving doe je zo!

Onze mobiele toepassingen leveren mooie perspectieven: zo zal Prof. dr. Jan de Lange meewerken aan het ontwikkelen van materiaal waarbij Problem Solving centraal staat.


Van huis uit is Jan wiskundige. Hij studeerde aan Universiteit Leiden en Wayne State University, Detroit, USA. Geconfronteerd met zijn ervaringen als docent verschoof zijn belangstelling steeds meer naar het ‘leren’ van exacte vakken, met in het bijzonder Problem Solving als kern. Vanaf 1976 ontwikkelde hij diverse educatieve materialen voor het onderwijs in verschillende landen, met de nadruk op Nederland en de USA. In 2011 ontving Jan de prestigieuze onderscheiding van de ISDDE (International Society for Design and Development in Education) voor het ontwikkel- en onderzoekswerk in exacte vakken. Nu ontwerpt en onderzoekt hij in opdracht van binnen- en buitenlandse opdrachtgevers ’content’, vaak gefaciliteerd door IT.

Jan de Lange

Altijd als eerste op de hoogte zijn van ons nieuws? Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief.

Advies nodig of samenwerken? Wij helpen u graag!


(Uw persoonlijke gegevens worden door ons beschermd, zie hiervoor onze privacyverklaring. Daarnaast gebruiken wij uw gegevens voor de doeleinden zoals beschreven in deze privacyverklaring. Door het sturen van een bericht aan ons stemt u hiermee in.)